Vragen of afspraak maken?

Stuur mij een bericht op Whatsapp

Hoe werkt ons lichaam?

Bloedsomloop

De grote bloedsomloop begint bij het hart en zorgt ervoor dat de slagaders (arteriën) onze organen en weefsel van zuurstofrijk bloed voorzien. De aderen (venen) nemen de afvalproducten terug naar het hart en via de longen wordt opnieuw zuurstof opgenomen. Ons leven lang zijn wij afhankelijk van het continue pompritme van ons hart.

Microcirculatie

Naast de grote bloedsomloop kennen we de microcirculatie. Deze vindt plaats in het fijne en zeer sterk vertakte netwerk van de kleine en allerkleinste bloedvaten, de haarvaten. Uitsluitend in de microcirculatie, welke maar liefst 74% van de totale bloedsomloop omvat, vindt essentiële overdracht plaats van voedingsstoffen en de opname van afvalstoffen.

Vasomotie

Het menselijk lichaam bestaat uit 80-100 biljoen cellen. Al onze orgaan-, bot-, spier-, huidcellen hebben energie nodig welke in de vorm van ATP (adenosinetrifosfaat) door de cellen wordt gevormd. Het hart kan dit niet alleen aansturen en heeft hiernaast een vasculaire beweging (contractie) nodig welke wij vasomotie noemen. De vasomotie is afhankelijk van de hartslag en zorgt bij een goede doorbloeding voor een optimale stofwisseling in de fijnste capillairen (haarvaten).

Immuunsysteem

Een goed functionerende microcirculatie bevordert tevens de lymfeafvoer en ondersteunt hierbij een gezond immuunsysteem. Op deze manier worden (huid)ziekten, wondgenezing en oedeem voorkomen en genezen ze sneller.

Gezondheidsproblemen

Naarmate we ouder worden, verminderd de vasomotie (o.a. door verminderde elasticiteit vaatwanden, bloeddruk en dikte van het bloed) waardoor minder bloed de haarvaten bereikt. Het prestatievermogen van onze lichaamsprocessen vertraagt en vertoont langzaam lichte symptomen van disfunctie. Wij herkennen ze in een later stadium o.a. als diabetes, artrose, osteoporose, hoge bloeddruk, reuma, fybromyalgie, polyneuropathie, osteoporose, etc.

Kleine bloedvaten, grote gezondheidsproblemen

De American Heart Association (belangrijkste organisatie op het gebied van vaatziekten) erkent bovenstaande koptekst in 2016. Je kunt het vergelijken met het afsterven van een boom, de bladeren vallen af en dit is het eerste symptoom. Uiteindelijk zijn het de vertakte wortels onder de grond, welke niet zichtbaar zijn, waar een eerste tekort is ontstaan in aanvoer van voeding en afvoer van afvalstoffen.

Angiografie

In de NPO documentaire ‘De slag om het vrouwenhart’ van Hella de Jonge wordt aangetoond dat het vrouwenhart anders functioneert dan het mannenhart. Een angiografie bij de cardioloog ziet slechts 26% van ons vaatsysteem. Met de conventionele apparatuur blijft 74% onzichtbaar. Juist in de microcirculatie ontstaan de eerste ziekteverschijnselen.

Wilt u meer informatie?

Tijdens een salonbehandeling neem ik geen telefoon aan. Indien u meer een specifieke vraag vooraf wenst te bespreken, kunt u mij het beste een e-mail sturen zodat ik met u contact kan opnemen.

06 427 699 05 Het beste bereikbaar via WhatsApp!

Uw schoonheidsdoel is bij mij in goede handen!

App, bel of mail mij om een kennismakingsbehandeling in te plannen.

Kennismakingsbehandeling
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×